ZOUT OF ZUUR?? NIET IN DE NATUUR!!

Nu de lente is losgebarsten, de knoppen weer zwellen, het gras weer groeit en onze haan weer jeuken om los te gaan in onze tuinen, dient een jaarlijks terugkerend probleem zich aan… o n k r u i d .

Maar wat is ‘on’-kruid??

Daar gaan we nu niet over in discussie. Daar zijn verschillende meningen over. Zullen we het maar houden op: plantjes, die ergens groeien waar we ze liever niet willen. Welnu, als ik U een tip mag geven, die kan U veel ergernis besparen:

Kijk er eens met andere ogen naar.

Ook ik heb jarenlang de paardenbloemen uit mijn tuin verwijderd.. tot iemand zei: “wat doe jij nou, dat zijn nectarbronnen voor de bijen en hommels, die overwinterd hebben en nu uitgehongerd op zoek zijn naar voedsel! Bovendien – vervolgde ze – kijk eens wat een prachtige bloemen! Daarnaast verschenen in de media alarmerende berichten over de achteruitgang van de insecten; aantallen en soorten met wel 75% afgenomen. En ik ga daar het leven zuur maken van de koninginnen die voor nieuwe volkjes kunnen zorgen… maar gelukkig heb ook ik last van

Voortschrijdend inzicht

Natuurlijk bent U nu om en laat U voortaan alles staan, edoch er blijven toch wat exemplaren die echt weg moeten omdat de deur anders niet meer sluit etc.. Welaan: Op de knietjes en met een mesje verwijderen of met kokend water overgieten; dat zal ze leren!

Maar in geen geval bestrijden met Chloor (echt, het gebeurt), Zout, Azijn of roundup (Bah!) Al deze middelen vernietigen een gezonde bodem met het bodemleven, insecten en zoogdieren zoals egeltjes. En bovendien is het ook nog eens hardstikke…

Verboden!!!

NB Voortschrijdend inzicht is geen zwakte maar wijsheid, Je oorspronkelijke koers laten varen of bijstellen als gevolg van veranderende omstandigheden en nieuw verworven kennis. (citaat Kees Thies)

Ik wens het U toe!
Wil van Putten.

Hoe mooi zo'n veld vol paardebloemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.