ZATERDAG 15 APRIL PLANTJESMARKT

Succesvolle plantjesmarkt dit jaar nog groter

Zet 15 april, plantjesmarkt nu in je agenda!

Op 15 april organiseren wij weer onze plantjesmarkt in samenwerking met Groei en Bloei Hoorn e.o.. Midden in onze woonwijk, voor de deur van Wijkcentrum De Cogge, doen meer leden van Groei en Bloei dan ooit eerder hun eigen kweekproducten voor een zacht prijsje van de hand. De belangstelling voor deze markt neemt jaarlijks toe; vorig jaar bezochten meer dan 400 (!) liefhebbers de markt.
Dit aantal wordt dit jaar wellicht overtroffen omdat het ook steeds bekender wordt dat ‘Risdam-Noord Groen’ gratis tuinplantjes en gratis zaden, dit heet de ‘Tosiamarkt’, ter beschikking stelt.

Met de markt, die plaatsvindt van 10.30 tot 13.00 uur, komen beide organisaties tot een bijzondere samenwerking. Dit zorgt ervoor dat liefhebbers van tuinplanten deze dag betaalbaar hun slag kunnen slaan. Bovendien zijn er tal van activiteiten voor de jeugd.

De plantjesmarkt biedt de mogelijkheid om tegen een zacht prijsje tuinplantjes te kopen van diverse tuinliefhebbers. Bovendien krijgt men er ook een verhaal bij en dan hoor je hoe je net zo’n mooie plant krijgt als de tuinliefhebber! Onder het genot van koffie en thee kunnen we kennis delen, wordt alles verteld over het opkweken van de plantjes en natuurlijk ook over de juiste plaats van het planten. Risdam-Noord Groen beschikt over een kenner die ter plekke een tuinontwerp kan maken. Dit jaar zal er speciale aandacht zijn voor het aanleggen van een geveltuin.  Succesvolle plantjesmarkt dit jaar nog groter
Naast de gemeente zullen ook andere groene organisaties aanwezig zijn. Voor hen die geen idee hebben hoe je een onderhoudsarme én toch groene tuin kan hebben zijn er deskundigen van Risdam-Noord Groen om de nodige tips te geven.

Heeft u zelf planten (tuin- en kamerplanten) over, dan kunt u ze die dag ook bij de stand  van Risdam-Noord Groen inleveren. Ook tuingereedschap dat u over heeft, kunt u daar kwijt.

Voor tuinliefhebbers is deze markt zaterdag 15 april een buitenkans; ook voor kinderen zijn er groene activiteiten. Bij slecht weer wordt de markt verplaatst naar binnen in Wijkcentrum De Cogge.
Tip: neem iets mee om de planten te kunnen vervoeren én zorg voor contant geld want er kan niet gepind worden.