Tweede klimaatavond in teken van de tuin

Het klimaat een dienst bewijzen: samenwerken met de natuur

‘Risdam-Noord Groen’ organiseert een tweetal online klimaatavonden. De eerste bijeenkomst op 18 januari staat in het teken wat je zelf aan klimaatadaptatie kan doen. Aanmelding voor één of beide avonden is gratis. 

De tweede avond op dinsdag 25 januari wordt de aandacht gericht op de relatie tussen de eigen tuin en klimaatadaptatie. Jeanine Jonker, tuinprofessional en vakbekwaam hovenier, vertelt wat je in de tuin zoal kan doen om tegemoet te komen aan een beter klimaat. Een beter klimaat voor de omgeving, voor de vogels en ander gedierte, én voor jezelf. Jeanine laat zien welke planten weinig onderhoud vragen, hoe je dieren naar je tuin lokt en een bloementuin aanlegt. Ieder wordt uitgenodigd om de tuin om te vormen tot een waar bloemenparadijs. Tegel eruit, plant erin.

Een lust voor het oog en voor insecten

Met de juiste plantenkeus, dat is met Jeanine een fluitje van een cent, help je de natuur een stap verder. Na deze tuinavond kun je meteen aan de slag met een stappenplan wat je ontvangt om te genieten van een b(l)oeiend nieuw tuinjaar.

Groendocent Jeanine Jonker vertelt: “De vraag is terecht hoe je een groene tuin krijgt met weinig onderhoud. Ook wordt in deze tijd gevraagd wat je nu nog kan doen om de komende zomer in een groen dus gezond paradijsje te zitten. Op alle tuinvragen zal ik antwoorden en inspirerende voorbeelden geven. Tuinieren lijkt soms hard werken tegen de groeikracht van de natuur. Na deze avond kijk je anders naar je tuin en ga je samenwerken met de natuur. Minder onderhoud en meer genieten en …. daarmee het klimaat een dienst bewijzen.”

Beide avonden organiseert ‘Risdam-Noord Groen’ in samenwerking met Puur Hoorn en de Gemeente Hoorn. Deze organisaties weten dat klimaataanpassing voor alle inwoners onontkoombaar is.

Ook de aanmelding voor de avond op 25 januari, ‘Klimaatavond: inspelen op klimaatverandering in eigen tuin’ is nu mogelijk.

Aanmelding is mogelijk via:
https://tuincursussen.webinargeek.com/inspelen-op-klimaatverandering-in-eigen-tuin

Deelnemers ontvangen een bevestiging en een link naar de onlinebijeenkomst.