Bouwplannen van de baan zijn? Revitalisering park aanpakken!

Op 9 maart bleek bij de vergadering van de raadscommissie van de gemeente al dat de meerderheid van de politieke partijen de bouw van het IKEC en van woningen Sport– en recreatiepark Risdam-Noord niet meer zag zitten. Op 25 maart heeft het College van Burgemeester en Wethouders de Gemeenteraad voorgesteld om de oude hockeyvelden aan de Nieuwe Steen aan te wijzen als definitieve locatie voor de realisatie van het IKEC. De raadscommissie bespreekt dit voorstel op 8 april. De besluitvorming in de raad staat gepland op 20 april.

Onvoldoende draagvlak
Het is de gemeente dus duidelijk geworden dat er onvoldoende draagvlak is voor bouwen in het park in Risdam-Noord. Hiermee is er een eind gekomen aan de bedreigingen voor ons park.Dat het park wel een opknapbeurt kan gebruiken blijkt wel uit de opmerkingen die zijn gemaakt door de raadsleden en door wethouder Samir Bashara die deze winter het park op ons verzoek hebben bezocht. Wij gaan het oorspronkelijke plan en onze hulp en inzet nogmaals aanbieden aan Wethouder Simon Broersma. We hebben er alle vertrouwen in dat dit nu tot actie gaat leiden.
Het is de gemeente dus duidelijk geworden dat er onvoldoende draagvlak is voor bouwen in het park in Risdam-Noord. Hiermee is er een eind gekomen aan de bedreigingen voor ons park.

Oude plannen oppakken
Op 9 maart bleek bij de vergadering van de raadscommissie van de gemeente al dat de meerderheid van de politieke partijen de bouw van het IKEC en van woningen Sport– en recreatiepark Risdam-Noord niet meer zag zitten. Op 25 maart heeft het College van Burgemeester en Wethouders de Gemeenteraad voorgesteld om de oude hockeyvelden aan de Nieuwe Steen aan te wijzen als definitieve locatie voor de realisatie van het IKEC. De raadscommissie bespreekt dit voorstel op 8 april. De besluitvorming in de raad staat gepland op 20 april.Nu de bouwplannen van tafel zijn is het de hoogste tijd om onze oude plannen voor verbetering van het park weer uit de la te halen. Ongeveer drie jaar geleden hebben enkele buurtbewoners samen met studenten van het Clusius-college namelijk voorstellen gedaan om het park op te knappen. Deze plannen hebben wij toen aangeboden aan onze wethouder Simon Broersma die over het park gaat. In afwachting van de bouwplannen is er nog niets met ons voorstel gedaan.


Alle vertrouwen
Dat het park wel een opknapbeurt kan gebruiken blijkt wel uit de opmerkingen die zijn gemaakt door de raadsleden en door wethouder Samir Bashara die deze winter het park op ons verzoek hebben bezocht. Wij gaan het oorspronkelijke plan en onze hulp en inzet nogmaals aanbieden aan Wethouder Simon Broersma. We hebben er alle vertrouwen in dat dit nu tot actie gaat leiden.