Plantjesmarkt

Plantenmarkt 16 april 2022 van 10.30-13.00 uur

info & oproep om stekken voor de weggeefmarkt

We kunnen weer: op 16 april organiseren we weer een grote plantenmarkt samen met Groei en Bloei. Op het plein tussen buurtcentrum De Cogge en sporthal De Opgang (achter de DEKAmarkt).

-Behalve planten en zaden hebben we leuke kinderactiviteiten; o.a. het maken van insectenhotels en tuinkers zaaien. Dus neem uw kinderen mee!
-De gemeente is er met een kraam waar u terecht kunt met vragen over het adopteren van gemeentegrond en het aanleggen van geveltuinen.
-Er is koffie en thee met iets lekkers en er is muziek!

Alles gratis of voor kleine prijzen.

Neem contant geld mee, u kunt niet pinnen.

Heeft u stekken voor de weggeefmarkt?

Een onderdeel van deze markt is de ‘Tosia weggeefmarkt’ en daarvoor vragen we uw hulp, om, als u te grote planten gaat delen en te enthousiast uitgezaaide planten gaat uitdunnen, de stekken vast apart te zetten voor de weggeefmarkt.

Lege potjes nodig?

Bij de bij de Fruittuin aan de Opgang en bij de Theekruidentuin aan de Ossenweide kunt u lege potjes halen, die staan bij de mededelingenborden.

In oktober 2020 organiseerden we de eerste ‘Tosia weggeefmarkt’. Het was een groot succes. We hadden heel veel planten weg te geven en aan het eind was bijna alles meegenomen door enthousiaste buurtgenoten.

Grote voordelen;

– het zijn planten die het blijkbaar goed doen op onze grondsoort.
– de meeste buren gebruiken geen kunstmest voor de siertuin.
– en dat alles met gesloten beurs, zodat je ook groen kunt doen als je rood staat.