Het College van B&W present op de Plantjesmarkt 15 april a.s.

Voltallige college bezoekt plantjesmarkt in Risdam-Noord

Plantjesmarkt: gratis én betaalbaar

De burgemeester en alle zes wethouders van de gemeente Hoorn bezoeken op 15 april de jaarlijkse plantjesmarkt. Dit bezoek gaat met belangstellenden in gesprek. Niet alleen vergroening van de woonomgeving is een onderwerp maar tal van zaken die spelen in de wijk zullen aan de orde komen. 

‘Risdam-Noord Groen’ organiseert in samenwerking met Groei en Bloei Hoorn e.o. voor de vierde keer dit steeds populair wordend evenement. Midden in de woonwijk, voor de deur van Wijkcentrum de Cogge, doen de leden van Groei en Bloei hun kweekproducten voor een zacht prijsje van de hand. De belangstelling voor deze markt neemt jaarlijks toe; vorig jaar bezochten meer dan 400 liefhebbers de markt.

Dit aantal wordt dit jaar wellicht overtroffen omdat ‘Risdam-Noord Groen’ gratis tuinplantjes en gratis zaden ter beschikking stelt. Bovendien vergroot dit jaar een Bloemoloog het aanbod.

Wordt het weer zo'n drukte op de plantjesmarkt 15 april aanstaande?
Wordt het weer zo’n gezellige drukte?

Op de markt die plaatsvindt van 10.30 tot 13.00 uur is de gemeente Hoorn met een kraam vertegenwoordigd. De gemeente voert onder meer actie voor het NK Tegelwippen. Tegen inlevering van een tuintegel, krijgt ieder een tuinplantje! Vergroening, en daarmee verbeteren van de biodiversiteit, is het thema.

Liefhebbers van tuinplanten kunnen deze dag betaalbaar hun slag slaan. Bovendien zijn er tal van groene gratis activiteiten voor de jeugd.  

De voorzitter van Groei en Bloei, Dick van Kleinwee, vertelt: “De plantjesmarkt biedt de mogelijkheid om tegen een zacht prijsje tuinplantjes te kopen van onze tuinliefhebbers. Bovendien krijgt men er ook een verhaal bij en dan hoor je hoe je net zo’n mooie plant krijgt! Wij delen kennis, alles wordt verteld over het opkweken van de plantjes en natuurlijk ook over de juiste plaats van het planten. Wij beschikken over kenners die mensen met een tuin of balkon groenwijs maken.”

Voorzitter van ‘Risdam-Noord Groen’, Ted van der Bruggen, vult aan: ”Het bezoek van burgemeester en wethouders is een grote erkenning voor dit initiatief van en voor gewone wijkbewoners.

De wethouders zullen gezamenlijk om 10.30 uur de markt openen en de burgemeester die wordt uitgedaagd om te helpen bij het maken van een insectenhotel. De jeugd maakt insectenhotelletjes en mag deze daarna gratis mee naar huis nemen. Ja, met dit bijzondere bezoek en met alle bezoekers, vorig jaar meer dan 400, is onze wijk in haar nopjes. Naast de gemeente zullen ook groene organisaties zoals de KNNV en een maker van vogelnestkasten met informatie aanwezig zijn. Voor hen die geen idee hebben hoe je een onderhoudsarme én toch groene tuin kan hebben zijn er deskundigen van de buurtgroep aanwezig om de nodige tips te geven.”

Voor tuinliefhebbers is deze markt zaterdag 15 april een buitenkans; ook voor kinderen zijn er gratis groene activiteiten. Bij slecht weer wordt de markt verplaatst naar binnen in Wijkcentrum De Cogge.

Geadviseerd wordt om contant geld mee te hebben omdat er niet gepind kan worden.