Hans Timmerman koninklijk onderscheiden

Op 26 april kreeg Hans Timmerman uit handen van burgemeester Jan Nieuwenburg een koninklijke onderscheiding, lid in de Orde van Oranje Nassau, als blijk van waardering voor zijn vrijwilligerswerk in het groen.

Deze oud-docent van het Clusiuscollege heeft meer dan 15 jaar via MEE & de Wering tuintjes van zieken en ouderen onderhouden. Meer dan 10 jaar is hij DE man achter Natuurpark MAK Blokweer en sinds 2016 is hij één van de stuwende krachten achter ‘Risdam-Noord Groen’.

Hans was zeer verguld

Hans Timmerman is al veel jaren op diverse vrijwilligersfronten in Hoorn actief en dat meer dan fulltime!

Hans heeft een brede visie op de functie van groen. Toen onze buurtgroep ‘Risdam-Noord Groen!’ in 2016 deze man, die niet in onze wijk woont, om advies vroeg, wisten wij niet dat hij zo’n stuwende kracht zou worden. Bij alle projecten van onze groep, en dat zijn er nogal wat, is Hans altijd betrokken. Zowel bij het maken van plannen als bij het realiseren van die plannen.

Bovendien zijn wij dankzij deze groenspecialist vaak een gelijkwaardige gesprekspartner bij contacten met de gemeente gebleken. Dit zowel in gesprekken met wethouder en beleidsmakers als met de mensen die werken in het groen.

Een man met zowel visie als praktisch inzicht. Een bescheiden man die nooit op de voorgrond wil treden maar dankzij zijn deskundigheid en tomeloze inzet een hoofdrol heeft. De gouden vrijwilliger!

Ted van der Bruggen

Hans Timmerman, hij verdient deze onderscheiding als geen ander!