Buurtsafari langs adoptietuinen

In het kader van Nationale Burendag organiseert ‘Risdam-Noord Groen’ op 24 september de Buurtsafari Adoptietuinen.
Het doel is om deze dag te laten zien hoe wijkbewoners door een stukje grond te adopteren van de gemeente hun straat en daarmee de wijk vergroenen. Hoe grond geadopteerd kan worden en wat de voordelen daarvan zijn, wordt toegelicht. Wijkbewoners die grond geadopteerd hebben, geven ter plekke informatie. ‘Risdam-Noord Groen’ maakt adopteren makkelijk door, indien gewenst, gratis zaden en plantjes te verstrekken, dit alles dankzij de sympathieke medewerking van het Betrekken bij Groen Fonds van de provincie Noord-Holland.

De buurtgroep ‘Risdam-Noord Groen’ heeft een routekaart langs een aantal adoptietuinen, er zijn er maar liefst 40 in deze wijk, opgesteld. Deze kaart is vanaf 22 september te downloaden via www.risdamgroen.nl én de routekaart kan worden afgehaald op 24 september tussen 09.45 en 10.15 uur bij Wijkcentrum De Cogge. Op deze manier is het mogelijk om de route zelfstandig lopend of fietsend af te leggen.

Tevens biedt de buurtgroep de mogelijkheid om onder leiding van een gids fietsend langs de adoptietuinen te gaan. Vanaf 09.45 is men van harte welkom in Wijkcentrum De Cogge. Daar wordt verteld hoe adoptie werkt en wat er zoal bij komt kijken. Na deze korte introductie wordt al fietsend de route door de wijk afgelegd. Het zal interessant zijn om van de gebruikers van de gemeentegrond te horen waarom en hoe zij deze grond onderhouden. De gids geeft algemene informatie over de mogelijkheid van adoptietuinen. Deelname is kosteloos. 

Liefhebbers die onder leiding van een gids willen meedoen met de buurtsafari op de fiets worden verzocht zich aan te melden via ted@vanderbruggen.net onder vermelding van naam en telefoonnummer. De aanmelding wordt bevestigd.

Een lust voor het oog